User panel stuff on forum
  13 posts on 1 page  1
Client Talk
2008-09-10, 21:32
Member
3 posts

Registered:
Sep 2008
Hey,

I have the latest nQuake installed and set up everything on default. The hi-res textures etc. are "nice", however I tried some old GLQuake client and noticed that I enjoyed those graphics better.

So my question is how to get ezQuake run on the original graphics: textures, models, sounds? Basically I just want the classic glquake graphics to run on a client with lots of features. Fullbright skins are a must though.

Any help is highly appreciated.
2008-09-10, 21:42
Member
364 posts

Registered:
Oct 2006
I asked a knowledgeable friend and she said what you really need is to get laid
2008-09-10, 21:48
Member
18 posts

Registered:
Aug 2008
Instead of getting nQuake which is a full package that includes custom textures, models, sounds, etc...
Just get latest ezQuake, you can even install it on your old qw dir, if you have one, and keep everything as it was before...

Otherwise i'd go with tonik's suggestion and burn my comp for the sake of shagging
2008-09-10, 21:51
Member
3 posts

Registered:
Sep 2008
"get laid" ?

Thanks Vloody, actually thought about doing so :p
2008-09-10, 22:20
News Writer
646 posts

Registered:
Mar 2006
i heard johnny talking about /legacyquake switch in console

edit: cl_no24bit is nice too
2008-09-10, 22:21
Member
75 posts

Registered:
May 2006
A lot has changed since old GLQuake, so getting it to look exactly like that is probably not possible... There isn't some magic "go back to 1997" var, so you'll have to tweak it all by hand. But maybe you didn't mean EXACTLY like the old GLQuake, then Vloodys suggestion will get you something less "pimped out" than nQuake.

Tonik wrote:
I asked a knowledgeable friend and she said what you really need is to get laid

Hahaha
2008-09-10, 22:26
Member
75 posts

Registered:
May 2006
!phil wrote:
i heard johnny talking about /legacyquake switch in console

edit: cl_no24bit is nice too

This is the actual stuff that /legacyquake changes, so it has nothing to do with GLQuake:
if (!specific || (strcmp("1.9", ver) == 0)) {
Cbuf_AddText(
"hide ownfrags;echo hiding the ownfrags hud element (undo: show ownfrags);"
"menu_ingame 0;echo turning off ingame menu (undo: menu_ingame 1);"
);
}

if (!specific || (strcmp("1.8", ver) == 0)) {
Cbuf_AddText(
"r_tracker_messages 0;echo turning off tracker messages (undo: r_tracker_messages);"
"frags extra_spec_info 0;echo disabling extra spec info for frags hud element (undo: frags extra_spec_info 1);"
"teamfrags extra_spec_info 0;echo disabling extra spec info for teamfrags hud element (undo: teamfrags extra_spec_info 1);"
"hide radar;echo hiding the radar hud element (undo: show rader);"
// "r_chaticons_alpha 0;echo chaticon drawing disabled;"
);
}
2008-09-10, 22:46
Member
3 posts

Registered:
Sep 2008
I did what Vloody said and it's good now. Thanks guys!

btw, what does no24bit do?
2008-09-11, 02:46
News Writer
646 posts

Registered:
Mar 2006
it makes sure you are using original textures, and not 24bit addons
2008-10-25, 19:04
Member
685 posts

Registered:
Jul 2007
Ofcourse you COULD have just deleted the textures in the qw/textures folder.... but ok
2008-10-25, 19:37
Member
73 posts

Registered:
Jul 2008
also "gl_texturemode gl_nearest"
2008-10-25, 21:55
Member
1099 posts

Registered:
Jan 2006
I'd suggest GL_NEAREST_MIPMAP_LINEAR, otherwise there is a lot of annoying flickering.
2017-09-29, 19:39
Member
1 post

Registered:
Sep 2017
Rename or delete the directory `ezquake`, which sits alongside the `id1` directory.

Admin: ezquake directory also contains graphics required for newer functionality, such as AFK icons above heads, newer particle system, menu UI elements, tracker cons - be careful deleting it.
  13 posts on 1 page  1