User panel stuff on forum
  6 posts on 1 page  1
Help
2016-06-22, 21:57
Member
33 posts

Registered:
Mar 2014
i got told an ip of a server that is crowded with people but this server dosent show up in the multiplayer browser when i refresh

i have marked all the sources
2016-06-23, 12:51
Administrator
1218 posts

Registered:
Jan 2006
never argue with an idiot. they'll bring you back to their level and then beat you with experience.
2016-06-23, 17:12
Member
33 posts

Registered:
Mar 2014
still dosent work

i dont see a server that some people talked about yesterday, it was ffa and there was like 16 people, ake vader was there too, someone gave me the ip but this server dont show in browsers for some reasone
2016-06-23, 17:27
Member
36 posts

Registered:
May 2012
also, this might be related to another thread where you have been advised by someone to use a max ping/timeouts per second of 1000. (sb_pingspersec / sb_infospersec). That could be too much, try lowering that value again and check if more servers "survive" a refresh. Its quite possible your connection doesnt handle this 1k request bombing

On another note, i found the ezquake3 serverbrowser to be MUCHO better than ezq2.2 sb. In case you are on 2.2, and canīt get that issue under control, ezq3 could be worth trying for you?

(Edited 2016-06-23, 20:54)
2016-06-23, 17:40
Member
33 posts

Registered:
Mar 2014
Shad wrote:
also, this might be related to another thread where you have been advised by someone to use a max ping/timeouts per second of 1000. (sb_mastertimeout / sb_infotimeout). That could be too much, try lowering that value again and check if more servers "survive" a refresh. Its quite possible your connection doesnt handle this 1k request bombing

On another note, i found the ezquake3 serverbrowser to be MUCHO better than ezq2.2 sb. In case you are on 2.2, and canīt get that issue under control, ezq3 could be worth trying for you?

i am using ez quake 3.0

i have sb_infotimeout 400 and sb_mastertimeout 1000.. what values do i put?
2016-06-23, 20:50
Member
36 posts

Registered:
May 2012
with these settings on a VDSL 50k connection i just got 382 servers in my list.
Scanning takes a while though... if i use too many requests a sec, im starting to miss out on servers, too.

sb_inforetries "4"
sb_infospersec "400"
sb_masterretries "4"
sb_pingspersec "300"
sb_pings "3"
sb_findroutes "1"
sb_infotimeout "1000"
sb_mastertimeout "1000"

+mark all sources
  6 posts on 1 page  1