User panel stuff on forum
  29 posts on 1 page  1
Maps & Textures
2014-06-24, 21:51
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
First map released: "The Abandoned Mini-Base (Beta 1)"
For 1x1 and (SPECIALLY) 2x2 (imagine, 2x2 with RING && PENT, LUXURY!)
Download: mini_dm3_beta1.rar

It's running at qw.quakeworld.com.br:27501 27502

It's 0.625, the size of the original, horizontally (which is WHAT MATTERS), and 0.875 vertically (to avoid bugs and difficulties)!

I had to make lots of adjustments to facilitate entering tunnels and doors, which got too small. Took me like 4, 5 hours...

Next maps: mini_dm2, mini_dm6, mini_e1m2, mini_aerowalk, mini_ztndm3
(mini_dm4 has been already done, by who-knows... It's called: sm4.bsp)

(Edited 2014-06-27, 06:04)
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-25, 08:27
Member
1100 posts

Registered:
Jan 2006
Missing the source and license and readme and zip.
2014-06-25, 17:14
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
Spirit wrote:
Missing the source and license and readme and zip.

Source: mini_dm3_beta1.map
License: License is for crazy people.
Readme: Readme is for people who will disappear, and the "readme" will be the last trace ever left...

I'll remain here, playing/developing QW untill the day I die, don't worry! =P

(Edited 2014-06-25, 19:38)
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-25, 17:50
Member
226 posts

Registered:
Jun 2006
ya so take that Spirit
--irc.quakenet.org #telefrag.me and #QWL | foogsQuakeWorld Ladder
2014-06-25, 18:03
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
kkkkkk, sorry to be rude, but it's the truth!
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-26, 11:15
Member
1100 posts

Registered:
Jan 2006
Surely you used the GPL map sources? Your map is GPL too then and you have to mention that.
2014-06-26, 13:49
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
Spirit wrote:
Surely you used the GPL map sources? Your map is GPL too then and you have to mention that.

WTFPL (Do What the Fuck You Want to Public License): The license was approved as a GPL-compatible free software license by the Free Software Foundation
=D
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-26, 20:33
Administrator
878 posts

Registered:
Jan 2006
/map mini_dm3_beta1
===
Host_Error: CM_LoadMap: maps/mini_dm3_beta1.bsp has wrong version number (1143028768 should be 29)
===
Join us on discord.quake.world
2014-06-26, 20:40
Member
1100 posts

Registered:
Jan 2006
Compatibility means you can use them together, it does not mean you can switch between them however you like.

Come on, it is not that hard to package a map well. Honoring the license that allowed you to make the modification and thus adding a license/readme to your package would be a nice thing to do.
2014-06-26, 21:12
Administrator
1024 posts

Registered:
Apr 2006
Spirit wrote:
Compatibility means you can use them together, it does not mean you can switch between them however you like.

Come on, it is not that hard to package a map well. Honoring the license that allowed you to make the modification and thus adding a license/readme to your package would be a nice thing to do.

What Spirit said. Respect the licenses, anything else is not welcome here.
2014-06-26, 22:47
Member
226 posts

Registered:
Jun 2006
Ya Al Colonel. You need to include the license that way those people who play your 75% scaled down version of the 20 year old dm3 map know that it isn't actually all your original work. We don't want you making any money off of mini quakeworld. If you violate the GPL you're going to go to Brazil prison. This is serious and needs to be addressed immediately and with impunity. Also the readme is really essential because without it uhm, without it uhm, without it there would be no readme!!
--irc.quakenet.org #telefrag.me and #QWL | foogsQuakeWorld Ladder
2014-06-27, 06:06
Member
286 posts

Registered:
Sep 2012
http://images.wikia.com/uncyclopedia/images/archive/b/b1/20080613043717!Download_communism.jpg
2014-06-27, 06:08
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
bps wrote:
/map mini_dm3_beta1
Host_Error: CM_LoadMap: maps/mini_dm3_beta1.bsp has wrong version number (1143028768 should be 29)
holly shieeeet, wtf is that?
I know it's all buggy at the moment, but should load fine!
which ezQuake version are you using?

Spirit wrote:
Come on, it is not that hard to package a map well.
Sorry, I was expecting a red-carpet, congratulations, and stuff, and you gave me 3 missing things, so I got mad! kkkkkk

OK, The Package Is Now Completed: mini_dm3_beta1.rar
(including Readme+License+Source)

(Edited 2014-06-27, 06:10)
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-27, 06:09
Member
124 posts

Registered:
Apr 2012
wernerml wrote:
Spirit wrote:
Surely you used the GPL map sources? Your map is GPL too then and you have to mention that.

WTFPL (Do What the Fuck You Want to Public License): The license was approved as a GPL-compatible free software license by the Free Software Foundation
=D


Licenses are "compatible" so that you can, for example, combine a database engine (GPL) with a spreadsheet program (3-clause BSD).

This doesn't change the database engine's license, nor does it change the spreadsheet program's license.

If you'd like to re-license something released under the GPL, you'll need the consent of all of its authors.

If you need some clarification, consider: why hasn't Microsoft forked the Linux kernel, re-licensed it under this WTFPL license, and sold Microsoft Lannux for $$?

I should be a lawyer!
2014-06-27, 06:09
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
Jissse wrote:
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

(Edited 2014-06-27, 19:18)
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-27, 09:12
Member
1100 posts

Registered:
Jan 2006
Thank you very much! Red carpet is only for people who do the packaging all by themselves without me being mean.
2014-06-27, 16:35
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
eheahUeahueaUHae
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-29, 11:38
Member
338 posts

Registered:
Feb 2006
This is how it looks like here

https://dl.dropboxusercontent.com/u/53726931/mini_dm3_1.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/53726931/mini_dm3_2.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/53726931/mini_dm3_3.jpg
ProjectQ1Q3, Frogbot Waypoint and Map Conversion Tutorial @ http://mickkn.mooo.com
2014-06-30, 05:05
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
Mick wrote:
This is how it looks like here:
mini_dm3_1.jpg
mini_dm3_2.jpg
mini_dm3_3.jpg

Strange... here it's ok, take a look:
mini_dm3_beta1_000.png
mini_dm3_beta1_001.png
mini_dm3_beta1_002.png

Are you using only gl_textureless 1 to disable the textures?
If you set gl_textureless 0 does it look normal?
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-30, 09:04
Administrator
1024 posts

Registered:
Apr 2006
Mick wrote:
This is how it looks like here

Are you using ezQuake 3.0 alpha in combination with an Intel gfx?

Try gl_brush_polygonoffset 0.
2014-06-30, 10:26
Member
338 posts

Registered:
Feb 2006
i'm using ezquake 2.2 osx build

Just saying, that if I can have it look like that, there is something wrong with lightning maybe

Normal dm3 doesn't have those shadows
ProjectQ1Q3, Frogbot Waypoint and Map Conversion Tutorial @ http://mickkn.mooo.com
2014-06-30, 13:51
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
I really don't know much about making maps... (specially about lightning)

I did this map, taking the original source (dm3.map), scaling it down with netRadiant-20130630-win32 (with one single feature of Radiant), and fixed (enlarging) entries (that became too short to pass) using Quark (which i'm more familiar then Radiant).

I haven't changed any lightning or textures. That's why (I think) the map got brighter, becouse the lights stayed the same (in a smaller place).
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-06-30, 18:24
Member
286 posts

Registered:
Sep 2012
I don't have that problem, it looks like you lost the link to textures in the process though (but not the sky ):
yours
http://i.imgur.com/rvKAWvw.jpg

original
http://i.imgur.com/mzjF8jo.jpg
2014-07-01, 00:55
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
Mick wrote:
Just saying, that if I can have it look like that, there is something wrong with lightning maybe

Indeed! I've tested in my other \Quake\ folder (in Linux) and it's EXACTLY THE SAME! (all the buggy shadows)
I have changed: "wad" "gfx/base.wad" (from the original) to ---> "wad" "simple.wad;" (to fix a bug in Radiant)
Maybe that's the problem!
Gonna build it again, and test it (in Linux) later!
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-07-01, 02:05
Member
226 posts

Registered:
Jun 2006
why not just filter the entities in radiant and then select only lights and turn down the values until it compiles normally?
--irc.quakenet.org #telefrag.me and #QWL | foogsQuakeWorld Ladder
2014-07-01, 21:26
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
I could not lower the lights (all together) in Radiant or Quark, but I'll do this editing the .MAP in Notepad++ (using RegEx text replacement).

But this problem with the shadows/buggy-texutres/buggy-lightning (happening with "Mick" and with my other ezQuake, in Linux) I simply cannot imagine why is hapening...
And I believe it's not related with the light amount. Maybe it's a compiling problem...

I'll try to build the original dm3 (without scalling/modifying the map) to verify if that happens too.
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-07-01, 23:15
Member
226 posts

Registered:
Jun 2006
wernerml wrote:
I could not lower the lights (all together) in Radiant or Quark, but I'll do this editing the .MAP in Notepad++ (using RegEx text replacement).

But this problem with the shadows/buggy-texutres/buggy-lightning (happening with "Mick" and with my other ezQuake, in Linux) I simply cannot imagine why is hapening...
And I believe it's not related with the light amount. Maybe it's a compiling problem...

I'll try to build the original dm3 (without scalling/modifying the map) to verify if that happens too.


you could send me the .map and i could help debug if you want
--irc.quakenet.org #telefrag.me and #QWL | foogsQuakeWorld Ladder
2014-07-02, 03:36
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
fenris wrote:
you could send me the .map and i could help debug if you want

Download: mini_dm3_beta1.rar
(including Readme+License+Source)

Strange shadows:
mini_dm3_1.jpg
mini_dm3_2.jpg
mini_dm3_3.jpg
(QW Nickname: AL.Kernell)
2014-07-03, 08:56
Member
373 posts

Registered:
Sep 2009
I think probably the problem is I'm using different building software:
Txqbsp.exe (TxQBSP v1.13)
rvis.exe (unknown version)
arghlite.exe (ArghLite 2.0 by Tim Wright)

Maybe I should build with the same tools used in 1996.
(QW Nickname: AL.Kernell)
  29 posts on 1 page  1