User panel stuff on forum
  16 posts on 1 page  1
Client Talk
2012-03-30, 12:55
Administrator
1022 posts

Registered:
Apr 2006
JohnNy_cz did an IRC spam about this but some days ago but it doesn't seem to have reached everyone:

qqshka did some server side changes that surfaced a bug in ezQuake, the so called "dwarf bug".

qqshka also commited a fix for this in ezQuake about a week ago, so for everyone experiencing the problem
just go grab the latest nighly build and the problem is gone (or compile yourself from source ofc).
2012-03-30, 13:26
Member
370 posts

Registered:
Mar 2008
What exactly is the "Dwarfbug"?
2012-03-30, 13:28
News Writer
646 posts

Registered:
Mar 2006
When spectating/watching demo, every now and then the POV will be at the players feet, rather than head

You can see an example here: http://www.esreality.com/post/2243313/#postform click on the VODs, yes they are a bit choppy, but there are many times during the game when the POV is closer to the ground than it should, sometimes it is as if the person is lying prone...
2012-03-30, 14:27
Administrator
1247 posts

Registered:
Jan 2006
many thanks dimman,

i was one of the victims of this bug, and had no idea what was going on.


again, thx for sharing this in a proper communication channel (the forum)
never argue with an idiot. they'll bring you back to their level and then beat you with experience.
2012-03-30, 22:36
Member
397 posts

Registered:
Feb 2006
What is a "nighly build" and where can I go and grab it? I'm tired of this bloody "dwarf bug". There's enough dwarfs out there in the real world, and we don't need every qw player to be a dwarf as well.
2012-03-30, 23:43
News Writer
493 posts

Registered:
Jan 2006
"ezQuake NIGHTLY BUILDS" is a sticky on this forum

http://uttergrottan.localghost.net/ezquake/dev/nightlybuilds/
2012-03-31, 02:04
Member
1433 posts

Registered:
Jan 2006
I thought only alpha/nightly builds are affected (hence I didn't bother to announce it on this forum - those who use alpha versions should know there will be bugs and upgrading is needed to get rid of them). But it happens also with some stable versions?
2012-03-31, 11:09
News Writer
619 posts

Registered:
Nov 2008
I have a stable build and haven't experienced the bug thus far. However lately it has bugged me that it's somehow full fullbright, no shadows whatsoever when I spec through QTV. No idea why this happens only over QTV.
2012-03-31, 12:15
Member
186 posts

Registered:
May 2007
Andeh wrote:
I have a stable build and haven't experienced the bug thus far. However lately it has bugged me that it's somehow full fullbright, no shadows whatsoever when I spec through QTV. No idea why this happens only over QTV.

I have the same problem with full fullbright. Oddly enough, when I load another config with just another hud layout (otherwise same settings) it fixes the problem.
2012-03-31, 14:15
Member
1433 posts

Registered:
Jan 2006
/r_fullbright 0
?
2012-03-31, 16:16
News Writer
619 posts

Registered:
Nov 2008
Lol, simple. /r_fullbright 0 did remove the problem, but how come it usually starts speccing with r_fullbright 0, and then after resetting a map (or vid_restart), it goes to fullbright 1?

Anyway problem solved, didn't have the problem before though which is why I was confused. <g>
2012-03-31, 17:23
News Writer
619 posts

Registered:
Nov 2008
Nevermind, no it didn't solve the problem. When a map has reset, the same shit happens again.

Screenshot:
http://i.imgur.com/ImQP3.jpg
2012-04-03, 14:09
News Writer
875 posts

Registered:
Jan 2006
Great fix. I've had this problem a couple of times with 2.1.1
2013-04-11, 17:52
Administrator
2047 posts

Registered:
Jan 2006
Old thread, but is there any possibility of a fix for the dwarf bug? Downloaded ezQuake 2.1.1 yesterday which should've fixed it but it happened again now with that version aswell...grr.

Edit: or perhaps it wasn't fixed in 2.1.1, but then what version to dl? :S
www.facebook.com/QuakeWorld
2013-04-11, 19:12
Administrator
1022 posts

Registered:
Apr 2006
Ake Vader wrote:
Old thread, but is there any possibility of a fix for the dwarf bug? Downloaded ezQuake 2.1.1 yesterday which should've fixed it but it happened again now with that version aswell...grr.

Edit: or perhaps it wasn't fixed in 2.1.1, but then what version to dl? :S

Grab the latest nightly build, its not fixed in 2.1.1. Links are above in the thread. It will also give you a feature so that gameclock always gets synced instantly when you join in the middle of a game as spectator, or reconnecting as a player. Currently only works on pangela servers though.
2013-04-11, 20:59
Administrator
2047 posts

Registered:
Jan 2006
dimman wrote:
Ake Vader wrote:
Old thread, but is there any possibility of a fix for the dwarf bug? Downloaded ezQuake 2.1.1 yesterday which should've fixed it but it happened again now with that version aswell...grr.

Edit: or perhaps it wasn't fixed in 2.1.1, but then what version to dl? :S

Grab the latest nightly build, its not fixed in 2.1.1. Links are above in the thread. It will also give you a feature so that gameclock always gets synced instantly when you join in the middle of a game as spectator, or reconnecting as a player. Currently only works on pangela servers though.

Ah, just fetched the latest build, will probably fix my problems. Thanks!
www.facebook.com/QuakeWorld
  16 posts on 1 page  1