User panel stuff on forum
  28 posts on 1 page  1
Client Talk
2007-01-12, 11:55
Member
1011 posts

Registered:
Feb 2006
a test release, built fresh from today's CVS, should hopefully fix all issues with linked libraries (.dylib), loading of external textures and the PPC endian bug found in the last official release

grab it here

please keep any bug reports / problems in this thread instead of the previous threads about mac ezquake
2007-01-12, 11:58
Member
1011 posts

Registered:
Feb 2006
*bump*
2007-01-12, 13:21
Member
62 posts

Registered:
Jan 2006
Some buggs.

Cant paste from irc anymore. ctrl + v or apple + v doesnt work.
Cant use shift to make BIG LETTERS.

Otherwise it works great.. =)
2007-01-12, 13:50
Member
1011 posts

Registered:
Feb 2006
can't use shift? weird...
2007-01-12, 14:06
Member
62 posts

Registered:
Jan 2006
I have tryed shift in last build also, same problem.
but in 1754, ctrl + v seems to work.
2007-01-12, 14:43
Member
75 posts

Registered:
May 2006
There have been some changes to the console code to introduce unicode stuff by Tonik made in the CVS. Maybe this is why stuff like that has stopped working...
2007-01-12, 14:45
Member
364 posts

Registered:
Oct 2006
Erm, I have just realized I have broken mac & linux builds with my Sys_GetClipboardData -> Sys_GetClipboardTextW change. Sorry.

I may also be responsible for the shift and ctrl-v problem; not sure what part of my Unicode changes could've caused that though.
2007-01-12, 17:39
Member
62 posts

Registered:
Jan 2006
Tonik wrote:
Erm, I have just realized I have broken mac & linux builds with my Sys_GetClipboardData -> Sys_GetClipboardTextW change. Sorry.

I may also be responsible for the shift and ctrl-v problem; not sure what part of my Unicode changes could've caused that though.

Hope it can be fixed soon (and it's not that big of a problem to fix), frustating that it's not working
2007-01-13, 04:09
Member
58 posts

Registered:
Feb 2006
I checked out the software client only. The only strange thing I noted --- besides those already mentioned --- was that I couldn't shoot while playing single player. Online or against frogs this did not occur.

Yes, I was preparing to play through the levels yet again

Good cheer to Oldman, Tonik and the eZquake crew!

xhrl
finem respice
2007-01-13, 09:07
Member
341 posts

Registered:
Nov 2006
i can confirm the shift bug. i only tried to fire up software once but all i got was a blank screen. the GL version works for me now. But it seems the aspect ratio is set to the cool new apple displays along their new computers. as my mini is connected to an oldschool 4:3 display running at 1280x1024 the image looks jolted regardless which resolution i select on startup. is there a cvar i have to toggle to get 4:3 aspect back?
2007-01-17, 05:28
Member
37 posts

Registered:
Mar 2006
gl mode at low res is weird. it's not stretching to the whole screen.
http://img237.imageshack.us/img237/9761/picture1ix1.png

ezquake-gl -width 320 -height 200

is there any way to use the zquake aspect ratio? with the black bars across the top and bottom?

also sw mode is just a black screen. tried both fullscreen and windowed.
2007-01-22, 21:10
Member
341 posts

Registered:
Nov 2006
i may have another hint concerning the wrong aspect ratio. when i start in windowed mode the aspect ratio is wrong stretched too. but as soon as i try to resize the window the aspect ratio suddenly becomes right. the console font too. the background console background image vanishes.. but it is an improvement. maybe aspect calculation is wrong on init?

EDIT: actually _moving_ the window seems enough to get the aspect ratio corrected.. now if i could only "touch" it in fullscreen mode..
2007-02-07, 16:03
Member
792 posts

Registered:
Feb 2006
with ezquake.gl i get severe mouse lag, feels like the mouse input is delayed. there's something wrong with the graphics too (resolution probs, i tried 800x500 res). it looks like this
http://img405.imageshack.us/img405/9320/ezquake000cb4.th.png

also the rockets are flying much slower than normal. ez.sw runs very fine though.
i'm on a new mbp.
2007-02-07, 23:18
Member
2259 posts

Registered:
Jan 2006
have been thinking of buying a mac laptop and Q on it with a crt monitor hooked on it...

Any1 done it?

can u have high fps, high hz etc??
2007-02-08, 01:09
Member
792 posts

Registered:
Feb 2006
i would be happy if it worked on internal screen
2007-02-08, 01:39
Member
202 posts

Registered:
Dec 2006
I get the same thing in gl, dEus. Even navigating through menus is delayed. vid_wait 0 can make that delay a little more bearable

I've been using the software version since the last update because the demo browser is broken for me (displays correct path at top, but no files are listed). Tried setting demo_dir, but doesn't help.
2007-02-08, 09:19
Member
1011 posts

Registered:
Feb 2006
could be the multithreaded GL causing the mouse problems, i'll look into it
2007-02-08, 13:08
Member
62 posts

Registered:
Jan 2006
any news about the shift ant ctrl+v bug?
2007-02-08, 13:53
Member
792 posts

Registered:
Feb 2006
hmh yes, can't use shift, apple-v :|
also the delay is there with a mouse plugged in or not.
2007-02-10, 13:20
Member
4 posts

Registered:
Dec 2006
Same here and with a friend. Everything looks a little slow... it's hard to get competitive matchs. It's impossible to get any airshots.
2007-02-10, 23:41
Member
2259 posts

Registered:
Jan 2006
:/
my thoughts of getting a mac is gone now
2007-02-11, 03:13
Member
792 posts

Registered:
Feb 2006
i love my mac :|
2007-02-11, 08:22
Member
62 posts

Registered:
Jan 2006
my version works as good as the one i use for PC exept for those type bugs.
keep going ezquaketeam, you're doing a great work.
2007-03-11, 20:54
Member
4 posts

Registered:
Mar 2007
Ahhm i've got a problem with my ezQuake... looks wired

http://homepage.mac.com/andreas.reinhardt/pub/screenshots/quake/ezquake000.png
2007-03-11, 22:25
Member
2259 posts

Registered:
Jan 2006
try fov 120 or fov 110, seems like u have fov 90
2007-03-11, 23:15
Member
1026 posts

Registered:
Feb 2006
he's using 800x500.. that's why it looks so weird

use 800x600
god damn hippies >_<
2008-05-13, 00:03
Member
69 posts

Registered:
Feb 2006
does anyone have this build? link is deader than the stripper in my trunk.
2008-05-13, 07:56
Administrator
1859 posts

Registered:
Feb 2006
hehe, no - but you can download 1.9 for mac at the ezQuake site and older builds at Sourceforge
  28 posts on 1 page  1