User panel stuff on forum
  26 posts on 1 page  1
Rookies' Corner
2013-02-04, 23:17
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
Hello

(got the ide from watching quakePhil, stream so)

im going to start a daily duel stream for every one to inprove that is Rookies ore old players coming back
going to do a test week and see how it go

i havent played quakworld in along time want to do a come back sins i love quake

i had some quake exp in quakelive last year. made 1800 elo so baisics is ther still
the aim of the stream is 30min of duel 2-3duel for lerning and geting back to quakeworld


and its no mather of geting handed but the ide is to make some mistakes so u dont need to do them again
so you can watch judge and find more / better ways to inprove from my mistakes

this is the first test stream,
going to continue tomorow,

hope every one enjoy
and maby can lern someting from it

http://sv.twitch.tv/dsharp3/c/1897158

(Edited 2013-02-07, 01:07)
2013-02-05, 10:35
Member
187 posts

Registered:
Feb 2008
Victim Nr. 1 reporting in:

Stream config is fine imo, though a little dark (IIRC others had that problem too that in-game gamma did not affect stream output).
It was lagging for me (well, most streams lag for me). Maybe reduce quality a little ? Since there are no high-res textures, it should not hurt too much.
Ups, now fine now, must be my ISP sucking
Ah yes, your HUD misses enemy scores, makes it irritating to watch I think.
2013-02-05, 10:56
Member
310 posts

Registered:
Nov 2006
vid_hwgammacontrol


If gamma correction is done on hardware its difficult for screen captures to pick up that change. So you might want to try to use software gamma adjustments at a slight performance penalty.
2013-02-05, 16:00
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
day 2 is up for them that enjoys it

http://sv.twitch.tv/dsharp3/c/1899205

eddit; well decoder went nuts so no ingame sound : /
well this shows how much sound can do i had it on my side so


for the sugestions

i try to add 2on2 settings and 1on1 settings before ec game
and tryed to brighten the settings up a bit dont think it did anyting trying to sort that tomrow,


and ty for every one that joins in and help
much appreciated,
2013-02-05, 16:02
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
Allso last 3maps i switched to textures becose of a request that made it all blury so
the part u can watch is to 27min,
2013-02-05, 18:31
Member
8 posts

Registered:
Apr 2006
EDIT: Forget all that, it indeed is my computer not being a fan of 1080p 60fps ..

I can't figure out if the issues I have when watching the stream is just from my side, I usually don't have this problem watching HD streams on twitch.

Here is what happens: For me the video seems to play slightly at slow motion (barely noticeable), making the image progressively late and then jumps forwards in time to a few ms later to compensate and catch up with audio, making it look like it's missing bits for footage here and there. As if the video was too high fps and can't synchronize correctly, I don't know how else to explain it, it's very strange. In-between those "cuts" the footage is very smooth tho.

It's too bad because it makes the stream unwatchable for me Anyone else have this problem?

The stream is 1080p at 60fps yes? Maybe it's just my computer not being able to handle 60fps at that resolution. If that's the case then there is not much you can do
2013-02-06, 11:00
Administrator
1214 posts

Registered:
Jan 2006
The stream has "breaks" which is probabily related to 1080p streaming

half the resolution is just fine imo =) and should be smoother
never argue with an idiot. they'll bring you back to their level and then beat you with experience.
2013-02-06, 13:22
Member
187 posts

Registered:
Feb 2008
dsharp3 wrote:
Allso last 3maps i switched to textures becose of a request that made it all blury so
the part u can watch is to 27min,

Yes, the 8bit textures seem to make High-Res streaming horrible, maybe try 24bit textures instead. However, I prefer gl_textureless 1, r_drawflat 1 or gl_picmip >5 for the stream.
2013-02-06, 15:30
News Writer
646 posts

Registered:
Mar 2006
Nice initiative! I added a post of your stream to add to the esreality sidebox http://www.esreality.com/post/2382310/re-live-streams-sidebox/

Maybe we can do a stream vs stream thing?
2013-02-06, 19:25
Administrator
2015 posts

Registered:
Jan 2006
Is there any guide on how to setup a stream like this? Is it easy?
www.facebook.com/QuakeWorld
2013-02-06, 20:12
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
Ake Vader wrote:
Is there any guide on how to setup a stream like this? Is it easy?




its really easy the only thing its a challenge is u r cpu need to handel it im runing a i7 atm
2013-02-06, 20:13
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
phil wrote:
Nice initiative! I added a post of your stream to add to the esreality sidebox http://www.esreality.com/post/2382310/re-live-streams-sidebox/

Maybe we can do a stream vs stream thing?




yeah would love to, msg me on irc and we can set it up,

and maby inprove it all maby give ppl to povs might help alot,
2013-02-06, 21:03
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
day 3

http://sv.twitch.tv/dsharp3/c/1902855
lowerd some setting have to see if it helped

720p and higher buffer, still working on the sound
2013-02-06, 21:32
News Writer
646 posts

Registered:
Mar 2006
I wrote a howto guide here: https://duckduckgo.com/?q=esreality+guide+high+def+stream but it concerns 2 pc setup

The 1 pc setup is more viable now, although for a game like qw where you don't want to lose *any* fps, I think 2 pc setup is still best

If you have any questions, drop me a line on irc
2013-02-06, 22:26
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
phil wrote:
I wrote a howto guide here: https://duckduckgo.com/?q=esreality+guide+high+def+stream but it concerns 2 pc setup

The 1 pc setup is more viable now, although for a game like qw where you don't want to lose *any* fps, I think 2 pc setup is still best

If you have any questions, drop me a line on irc



Ah didnt see that one,
gj phil il read throw it

sins i have my old pc next to me maby i can rig that one as a observer and use that one to stream,

in that way i can play witout the fps dops
2013-02-07, 08:59
Member
187 posts

Registered:
Feb 2008
Looks like the aspect ratio is a little off now, like you are playing on 16:10 but it is set to 16:9?
Maybe show the weapon model if its not too disturbing while playing.
2013-02-07, 13:06
Member
43 posts

Registered:
Jan 2010
It's smooth etc but its MUCH too dark, cant see anything :<
2013-02-07, 15:45
Administrator
1214 posts

Registered:
Jan 2006
er wrote:
It's smooth etc but its MUCH too dark, cant see anything :<

x2
never argue with an idiot. they'll bring you back to their level and then beat you with experience.
2013-02-07, 16:18
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
mushi wrote:
er wrote:
It's smooth etc but its MUCH too dark, cant see anything :<

x2



mm yeah it seams like obs cant pickup the changes when i change the brightnes
going to testa older version of obs

allso the sound is glitched so, need to sort that,
2013-02-09, 10:28
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
Well il put this daily duel stream on ice for now,
see if i get a hd pvr next month to make it 1080p lagg free.... and loss free -.-
2013-03-20, 16:25
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
ok a update got me a hd pvr capturecard


most comond one on twitch


http://www.avermedia.com/RECentral/

so going to test it tonight feel free to watch the stream and see how smooth it is if all go well il bedoing streams everyday if i got time


sharp out,
2013-03-30, 14:08
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
ok update sorting quality atm, desided to go whit 720p and 60fps sins its abowt what it seams to be watchable

would love some feedback

http://sv.twitch.tv/dsharp3/videos?kind=past_broadcasts

ther the link to the stream page,

just give some feed back, most of what connecton you have and what video u watched,

last two on top is low bitrate rund 2.5mb and second 3.5mb

would like the feed back of those two,


anyways enjoy cu
2013-03-30, 18:22
Administrator
2015 posts

Registered:
Jan 2006
Why do you have stuff showing up twice on the screen? Like the console text and the team overlay?

Quality is ok but things get a bit blurry when a lot of action is going on. Also I'm not a fan of the custom sounds etc, but i guess it's a matter of taste. :p

Interesting setup though, nice work.
www.facebook.com/QuakeWorld
2013-03-30, 18:55
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
Ake Vader wrote:
Why do you have stuff showing up twice on the screen? Like the console text and the team overlay?


well i used a preset config havent looked in to it yet but going to
2013-03-30, 20:35
Member
380 posts

Registered:
Apr 2006
For teamoverlay, the two relevant commands are hud_teaminfo_show (the newer hud element) or scr_teaminfo. Disable one to suit your preferences.

For the console text, you will need to choose between hud_notify_show and con_notify.

The hud_ elements tend to be far more customisable, but are not necessary if you are happy with the old ones.
2013-03-30, 22:48
Member
28 posts

Registered:
Feb 2013
Stev wrote:
For teamoverlay, the two relevant commands are hud_teaminfo_show (the newer hud element) or scr_teaminfo. Disable one to suit your preferences.

For the console text, you will need to choose between hud_notify_show and con_notify.

The hud_ elements tend to be far more customisable, but are not necessary if you are happy with the old ones.



ahh ty now its kind of ok ithink ty for the commands,


ok anymore feedback would be good,
  26 posts on 1 page  1